Tekuté stěrače - pomůcka k bezpečnému provozu!

Čisté čelní sklo vašeho automobilu, je jednoznačnou podmínkou pro bezpečný provoz na komunikacích. Dobrá viditelnost je totiž základem bezpečného pohybu na komunikacích! 

blur-1845534_1920

Nepříznivé povětrnostní podmínky a další nečistoty vás často potkají při řízení Vašeho vozu. Stěrače auta s nimi dokáží většinou dobře poradit. Jenomže je tu to slovo "většinou" ! Někdy i malá chvilka, kdy stěrače nedokáží úplně zajistit dobrý výhled z vozu, může mít katastrofální vliv na bezpečnost silničního provozu!

Silný déšť, bouřka, bahno na cestě od silničních strojů, břečka od sněhu jsou již větší problém pro stěrače a Vám se drasticky zvyšuje pravděpodobnost, že nebudete mít dobrý výhled z vozu a riskujete dopravní nehodu!

Proto by každý řidič měl udržovat čelní sklo v takovém stavu, aby měl vždy dobrý výhled z vozu. Ideálně před každou jízdou provést aspoň základní očistu čelního a i bočních skel. 

Jenomže ruku na srdce, komu se něco takového chce vždy před jízdou dělat.

Aby jsme tuto činnost mohli minimalizovat, je vhodné mít skla ošetřené vhodnými prostředky. Mnozí stále ještě netuší, že i téměř hladké sklo, jde dále vylepšit a tak zdokonalit jeho vlastnosti. Jedním z prostředků, které nám můžou pomoci jsou tzv. tekuté stěrače.

Na trhu je dost prostředků , které se tváří jako tekuté stěrače, ale jen ty co využívají moderní nanotechnologie jsou opravdu funkční.  A co díky ním můžeme získat? Zejména tyto výhody:

  • Odpuzování vody a nečistoty z čelního skla automobilu
  • Omezování jejich usazování na skle
  • Následná údržba je snazší a rychlejší
  • Při rychlosti nad 60 Km/hod nemusíte používat stěrače
  • Ranní námraza půjde lépe odstranit ze skel
  • Hmyz z čelního skla půjde daleko lépe odstranit
  • Účinky na skle přetrvávají až jeden rok

Jak tohle všechno možné? Miniaturní nanočástečky vyplňují nerovnosti na skle a to se tak stává dokonale hladkým. Nečistotám, vodě a dalším problematickým věcem, je tak výrazně znesnadněno usazování na skle. To vše vám umožní produkt NANO Glass.

Inkedrekl1_LI

Na obrázku vidíte rozdíl, kde levá půlka skla není ošetřena a pravá je ošetřena NANO Glass. Rozdíl ve výhledu pro řidiče je obrovský!

Když máte sklo, takto ošetřeno, i následná údržba je daleko snazší a zabere méně času. I problematický hmyz odstraníte většinou jen za pomocí stěračů.

V rychlostech nad 60 km/hod se výrazně projevuje odpuzování vody a vy nemusíte používat stěrače. Je to výhodné zejména na dálnici, kdy často stěrače nepříjemně vržou, nebo poskakují na skle. Zde je zřejmě základ vzniku zažitého názvu -  Tekuté stěrače.

Pokud v zimě neparkujete v garáži, často vás ráno čeká nepříjemné škrábání skla. I ranní námraza půjde daleko lépe odstranit ze skla! Často nemusíte použít ani škrabku. Stačí rukou ( v rukavici ) jednoduše střít námrazu. 

Výše popsané výhody jistě stačí pro kladné hodnocení nanotechnologie. Zvažte i vy, jestli tyto vlastnosti dopřejete vašemu automobilu a získáte tak možnost čistého výhledu z vozu a tím i bezpečnější jízdy!